U Click Me...I Click U Back

Friday, June 3, 2011

Puding Pisang dengan Sos Kastard - 1st attempt





As salam..

tetiba teringin lak nak makan puding pisang dengan sos kastard ala2 my mom selalu buat... cuma tak pernah buat sendiri.. selalunya my mom buat.. kami anak beranak membedal jek

so apa salahnya kali ini UMMInya pulak try membuatnya.. resepi saya bedal je erk.. kalau nak nanti saya bagi dientry lain.. tapi serius.. saya trial and error jek.. sebabnya nak tahu manis ke tawarke.. cukup pekat ke..

ada yang buat dengan susu cair jek.. makanya jadi cair je la.. kalau nak ala2 puding.. keras sikit.. sila bubuh tepung kastard ye puan2..


ini gambar yang telah dibesarkan.. lebih sedap kalau puan2 sekalian menabur kismis atau nata dekoko, or tabur laici pun sedap!! (ini adalah cubaan kali pertama sila abaikan ketiadaan deco.. saya failed bab2 ni..sekian)

p/s : uols penah cuba resepi nih atau uols penah buat sendiri.. kongsi2kan ye!!

2 comments:

'idun sa'idun said... Reply Comment

chekgu, ni ke puding org pahang yg namanya puding istana tu..? (x sure nama puding tu, ada ternampak kat blog mana ntah.. lupa lak..)

Chekgu Azrine said... Reply Comment

alamak.. ye ke?? idokla plak saya tahu..saya nengok mak saya buat.. so saya buat gak.. kebetulan anak2 suka makan..