U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 5, 2011

Kenangan Masa Silam Aku... Syhh..

As salam

been so busy yesterday.. malam lak busy ngan family..

sory erk belog.. xdan nak nengok.. huhuhu

(kalau belog boleh bercakap.. sure dia hempuknya aku)

hari ni chekgu azrine nak citer pasal kenangan silam masa zaman budak2 dulu (remaja) masa aku bersekolah di Air Panas Girl School (APGS).. singkatan ni memang digunakan semasa aku bersekolah di sana dulu.. baru2 ni aku gi melawat.. masih sama je sekolah tu.. wah.. sadis ingat zaman sekolah menengah ni.. maklum.. zaman tengah jongket2 kata orang Perak.. hahaha

dulu sekolah rendah jenuh macam2 sekolah aku sekolah.. sebab mengikut Abah aku yang berpindah randah.. macam orang nomad lak berpindah randah.. hehehe

darjah 1 - SK Ulu Kelang
darjah 2-3 - SK Taman Keramat 1
darjah 4 - SK Gombak Setia (sekolah 1st posting aku)
darjah 5 - SK Tanjung Aru, Sabah
Darjah 6 - SK Kota Belud (1/2 tahun je)
Darjah 6 - SK Jalan Air Panas, Setapak (1/2 tahun lagi)

ko hadooo?? hehehe.. banyak kan sekolah rendah aku.. nak wat camno.. habis sabah sarawak parents aku kena g.. tu belum masuk abah aku kursus kat Ausie, US dan sebagainya.. mujur setahun jek.. so Ma aku tak ikut...

Persatuan Pandu Puteri masa aku tingkatan empat kot.. if not mistaken...

memasuki pertandingan boria peringkat daerah.. fuhh.. aku memang aktif masa sekolah dulu.. nyanyi2 pun aku selalu masuk tau.. (perasan sikitkan??)

gaya kami di atas pentas.. mana aku erk??

kenangan bersama teman2.. masa ni selepas selesai persembahan sekolah aku semasa pertandingan di High School Setapak

masa ni macam jakun la sikit sebab masuk sekolah jantan.. ko tahula camno kan gediks nya bebudak perempuan masuk sekolah jantan.. peh tu jumpala edry KRU.. fuyooo.. HENSEM WA CAKAP LU!!

kenangan perkhemahan di Ulu Yam kalau tak salahla.. sebab banyak sangat perkhemahan yang aku join weyhh.. dah tak hingat yang ni yang mana.. pengalaman kena gigit pacat tu dah perkara viasa erk.. pacat pun takot ngan aku.. lagipun mana ada isi.. deme tak suka pun.. hahaha..

betul kata orang.. bila kita berada di zaman persekolahan.. kita selalu terfikir "bilala aku nak masuk U".. tak pun.. "bila aku nak kerja.. boleh pegang duit sndiri".. tapi bila kita dah tinggalkan bangku sekolah.. baru kita ada akai.. mengenangkan zaman silam kita yang tak dapat kita beli dengan wang ringgit.. i missed all those days!!

2 comments:

Matjoe said... Reply Comment

byk nyer gambar2 memori lama. mmg best dikenangkan

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... Reply Comment

yelah..zaman sekolah paling dirindu..