U Click Me...I Click U Back

Sunday, April 10, 2011

Kalau dah Pokai tu dok la rumah diam2.. Ahad yang membosankan...

As salam

hari ahad.. hari dok rumah je.. dah 2 kali weekends asik dok rumah je la.. maklumla.. awal2 bulan dah pokai dek kerana membeli tiket flight... kat situ je dah habis RM600.. kena simpan gak untuk sopink2 kat sana.. that one i likkeeeeee... hehehhe

so takde la aktiviti berweekend di KL.. selalu jalan2 fahrenheit.. usha2 baju baru kat UNIQLO.. dah lama tak jalan2 sana.. dah rindu aku kat dia.. hahaha.. ayat tak boleh blah!!

kesian kat anak2.. selalu bawak gak dorang jalan2 BTS.. dah lama tak berjongket kat situ.. huhuhu.. ala window sopink je kot... best gak.. terapi tu weyyhhh...


kenangan jalan2 at Fahrenheit.. bukit bintang

dah kata dok rumah.. pagi2 dah keluar ngan Mr Hubby ke pasar pagi kat kawasan rumah aku nih.. nak beli lauk basah dah habis stock.. cadang nak wat sambal tumis udang.. dah lama aku tak masak makanan fav anak2 aku... aku kurang sikit makan seafood sebab ada allergic sikit.. miang2 kalau makan.. kesian kan aku??

anak dara kecik Amirah dah dedar2 sikit badannya.. patutla sepanjang hari cranky je.. dah lama candu (puting) tertinggal rumah pengasuh.. maunya kena gi ambik coz dah tak tahan dengan asik menangis tak pasal2... rupa2nya nak selsema.. coz pengasuh suka sangat melayan dia nak mandi 10x pun.. kalau aku.. aku tak layan.. coz pengasuh tu sayang sangat kat dia.. buat apa pun tak salah di mata dia.. hmm.. nak wat camne.. redha je la...

korang weekend gi mana??

layan gambar menu tengah hari tadi.. alhamdulillah..rezeki Allah... jemput...

masak sambal tumis udang kegemaran anak2..

sup sayur sawi kegemaran bapak kepada anak2.. aka Mr Hubby

ikan goreng kehitam-hitaman.. hehehe.. sebab aku kalau goreng ikan sure boh cili kisar sikit so rasa dia ada KAW!! tak caya.. cubala resepi aku..
garam+kunyit+cili kisar=marbeles!!

9 comments:

waliz said... Reply Comment

rine..akak goreng ikan pun buh cili boh..sehati sejiwa pulak kita ni kan?

wah wah dah simpan duit nak sopping hehehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

wajib kak.. kata nak sopink sampai lebam!!hahaha

yup..sedapla kak waliz kalau boh cili kisar.. haah.. kita sehati sejiwa

belogkiter said... Reply Comment

rasa lapar tengok lauk pauk tu

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@belogkiter - jemput makan

~~Ticer Wann~~ said... Reply Comment

tak penah lg cuba ikan goreng cm 2..kena try nih

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Ticer Wann

yup.. cubala.. mmg sedap sangat

Nur Hanani said... Reply Comment

walaupun tak berjalan kemana..tapi wallahh..hasil duduk dirumah, makanannya lazat sangat..sedapnya. :)

Jom baca ni: Tudung lagiii..bukan tudung saji tau..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Nur Hanani - lauk biasa je tuh.. simple menu.. hehehe

Mrs Fazlee said... Reply Comment

aduhhh, nampak sedap je semua lauk. eh nak try ah goreng ikan letak cili kisar.. selalu letak kunyit n garam je.. :)