U Click Me...I Click U Back

Sunday, April 3, 2011

BLOG NI AKU RASA PATUT POPULAR LAA ..


jom.. jom.. join segmen BA lagi.. aku suka.. aku suka!!

nak join klik SINI

5 blog yang Chekgu Azrine rasa patut popular dan kenapa

1. Cik Cibil

sebabnya bagi aku penulisan yang Cik Cibil ni sangat menarik, perkara2 yang dikongsikan sepanjang beliau berada di bumi England... dan beliau merupakan pelajar muda yang sedang study PHD di Glasgow, Scotland. Kejayaan beliau memberi semangat untuk aku meneruskan cita-cita aku juga.. insyaAllah...

2. Nad

blog yang aku selalu tunggu2 bila dia nak hupdate.. hehehe.. disebabkan kekangan beliau sedang berbadan dua dan sarat menunggu hari.. aku maafkan alasan yang diberikan... hehehe.. tak sabar nak nengok baby nad kua.. btw.. dia juga seorang bakal ibu muda yang juga sedang mengejar impian untuk membuat PHD.. sangat memberi inspirasi

3. Mama Zharfan

blog ni macam dh femes erk.. uv pun tinggi everyday.. cuma aku suka sangat baca blog beliau sebab juga memberi inspirasi kepada aku kerana beliau juga baru habis PHD di UK dan bakal pulang ke Malaysia soon... now dah kena panggil DR SUZI la erk...

4. Shada Wentz

sangat suka baca blog seorang cikgu ni..sebabnya dia mengaplikasikan lukisannya sendiri dengan kehidupan peribadinya.. smart sangat nampak dia.. lagipun dia punya lukisan sangat cantik okeh...

5. My First Baby (Aida)

soeorang ibu muda yang mengikut suami bekerja di bumi England.. menjadi suri rumah sepenuh masa menjaga sepasang anak yang sangat comel.. suka baca sebab dia suka bagi tips parenting yang dia terapkan kat anak2 dia.. btw.. dia pandai menjahit.. baju2 anak dia semua dia jahit tau... even baju sejuk hubby dia.. class nyah!!

okeh, pada pendapat aku, cara2 nak mempopularkan blog ialah..

1) entry blog mesti best2 dan menarik.. tulis apa pun orang nak baca macam Ben Ashaari
2) being a peramah dengan cara melawat belog2 kekawan di dunia maya, comment, at least tinggalkan jejak.. jangan sombong and buat blog syok sendiri...
3) promosikan blog anda di mana2 tempat yang bersesuain sebagai contoh di innit, sahabat blogger dan lain2..

bagi aku blog adalah tempat untuk aku menceritakan perihal aku tanpa menggangu orang lain.. i mean menceritakan keburukan orang lain ke apa.. sekiranya aku tak puas hati dengan someone.. aku juz lepaskan aje tanpa mention his/her name... so nak tanya perlu ke popular ke tak bergantung kepada niat kita buat blog.. kalau kita nak blog kita popular... usaha ke arah itu.. btw.. sapa tak mo fofular dak.. cam BA.. hehehe

6 comments:

Kak Aya said... Reply Comment

saya pun suka blog cik cibil

fahmie firas said... Reply Comment

Jumpa awak di Blog Ben Ashaari
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
Klu free jemput singgah blog saya
http://fahmiefiras.blogspot.com/

Bella Bell said... Reply Comment

kak...

http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

hehhee.. ^__^v PEACE~

pRiNCe said... Reply Comment

bukan seng nk wat blog jadi feymes kan...
bnyk kna berusaha...
pe2 hal..sy doakan kite sume jadi feymes...:)
muahahaha..

Lulu caldina said... Reply Comment

Laa, blog awak apa kurangnya?? patut popular juga..ngee

hasrul hassan said... Reply Comment

Salam .. hmmm .... blog-blog popular dan patut popluar kebanyakkannya pemilik cun dan cantik?

http://hasrulhassan.blogspot.com