U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 5, 2011

AKU... DESPERATE HOUSE WIFE???Melampau tau...

As salam

sejak mengajar petang ni dah jarang2 online.. kalau siang hari Mr Hubby tak de.. barula boleh lepak2 online.. bukan apa.. kalau dia ada tak selesa la asyik nak mengadap pc je.. kenala melayan makan minum dia.. ye dak??

hari ini hari yang sangat tension dengan masalah family yang tak habis2.. nak tak nak kena pikir2kan juga.. bukan apa bila dah berkaitan dengan kita.. sure akan terfikir.. cuma pantang bagi aku kalau diri sendiri yang salah.. tapi usaha mencari salah orang lain.. pada aku muhasabah diri sendiri dulu.. kaji apa salah kita.. jangan terus terusan menunding jari mencari kesalahan orang lain langsung tak de kena mengena.. terpulangla.. aku ni kot2 dilahirkan untuk asyik nak kena hentam je.. sebab aku pesen suka diam and NO KOMEN... lebih baik diam daripada banyak bercakap..

uits.. melalot ke cerita lain lak.. hehehe

balik petang tadi.. rutin harian mengambil anak2 di rumah pengasuh.. aku tengok Amirah ceria jek.. nampak chomel sangat..(haaha.. giler puji anak sendiri).. tapi aku tengok muka dia memang ceria.. so apalagas.. terus snap her pics...


budak ceria baru balik dari rumah pengasuh... hehehe

balik2 sekolah plan nak singgah kedai beli ayam seekor.. stok ayam dah habis dalam peti ais.. so okla.. harga pun 6.10 sekilo.. nowadays ayam pun kadang2 naik sampai 8 hengget lebih sekilo tau.. DASAT!!

sampai2 rumah pecat2 baju singsing tangan mula memasak.. kali ni masak awal sebab ayam dah siap2 beli.. so tak payah lembutkan..

hari ni Mr Hubby keje malam.. so menu terus jadi simple.. layannzzzzz!!

sup sayur.. simple2 and campak2 je.. abaikan takde deco.. anak2 makan kuah je pun.. aku yang perabihkan sayur daa...

ayam goreng sajoooo...

CUKUPLA DUA MENU.. ALHAMDULILLAH... KATA MALAM.. SIMPLE JE KOT...

NOTE : korang masak apa malam ni.. kena masak awal sebab nak nengok ghost whisperer ngan desperate house wife.. hehehe...


6 comments:

waliz said... Reply Comment

kita ni satu spesies la rine..akk pun jenis x pandai nak hentam2 org..and pendiam bila x perlu nak cakap lebih2 tapi betul la org amik kesempatan.last2 kita yg kena balik,, nasib..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

haah.. kalau hentam2 k.waliz..kita jugak yang tak elok dipandangnya..dia punya tak elok dia letak tepi...

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said... Reply Comment

SENYUM .. x perlu kata apa-apa .. hee .. salam singgah sis ..

Bella Bell said... Reply Comment

xmasak pon..xreti masak..hehee..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Bella Bell - tak pe dik..bila dah kawen automatik terus pandai tau..

lagipun tenetkan ada..kemudahan dihujung jari jek..


usha2 resepi.. masak.. senang baitu

nak seribu daya..

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... Reply Comment

rajen masak haa..