U Click Me...I Click U Back

Friday, March 11, 2011

Teringin Sangat...!!

As salam

tajuk tu macam tak boleh blah da...

tak tahula sejak kebelakangan ni aku tetiba macam teringin nak ada baby kecik, tak tahula kenapa dan sangat teringin untuk ada baby boy...sebab korang tahula anak2 aku semuanya perempuan...rezeki Allah bagi..aku terima dengan redha...

tapi sejak dua menjak ni, kadang2 klik selalu bawak baby boy dia mai sekolah sebab dia mengajar pagi, anak dia sekolah petang, so dia datang lepak bilik guru sementara menunggu anak dia keluar kelas pukul 6.30, so aku mmg selalu free pukul 6 tu, so aku selalula lepak2 ngan akak tu sekali main2 ngan baby boy dia...huhuhu..comel seyyyhhh...tu yang buat aku teringin sangat!!

tapi aku mempunyai impian hidup yang lain yang masih belum dicapai dan belum sedia aku nak ceritakan di sini, cuma kalau aku melaksanakan impian untuk mendapatkan baby sekarang, aku kena usaha untuk mendapatkan boy gak kalau boleh, hahaha, kalau tak kena tunggu dalam tahun depan insyaAllah, baru boleh conceive kot...

nak ada baby ni kena banyak preparation, bukan setakat duit ringgit je, tapi mental dan fizikal jugak, lagi 1 anak kecik aku Amirah ni dah manjanya tahap dewa dah, jenuh nak mujuk, menangis2 tak tentu pasal, ada je peel baru dia cipta nak bagi aku HANGIN tau..bila citer kat kawan2, dorang suruh aku beranak satu lagi...hahaha..ingat senang ke weyyyh...

korang2 kat luar sana tu sama2la doa yek bagi aku dapat BOY after this, walaupun bukan dalam masa terdekat, tapi aku akan terus berusaha dengan cara menjaga pemakanan aku, more to eat meat (kata orang2 tua), kurangkan makanan beracid, gaya tidur dan juga semak2 kalendar lunar Cina..manala tahukan...KITA HANYA BERUSAHA..ALLAH YANG MENENTUKAN..

Amirah when she was 2days old

~HAPPY FRIDAY AND HAPPY HOLIDAY AHEAD TO THOSE TEACHERS AND PUPILS OUT THERE~

7 comments:

tims said... Reply Comment

oit rin..aku doakn ko dapek bby boy,pastu ko doakn aku dapek bby gegirl plak tau,hehe..

YaTi said... Reply Comment

oppssss...ada org dh teringin...cpt2 la wat baby...ehehhehee...
mmmmmmm....rasa teringin gak baby boy...bg la petua2 yg patut eh? :p

Cik Rimau said... Reply Comment

hehe.. takutnye kwin.. hak3

shah-kayrul said... Reply Comment

amirah manja tue nak adik lagi tue...hehehhe

kayrul dtg bawa TAG

http://sedetikilham.blogspot.com/2011/03/contest-anakku-menangis-comel.html

Faztee Danisha said... Reply Comment

aduhai..sy pn trasa cm tringin gk nak baby..tgk kt ofis ni bnyk lk yg mengawan..hehe..tp ank sy br 2 dan 3 tahun..alhamdulillah dpt spsg..klu tak maunye cam puan jugk kn..teringin..sy nk bg ptua tu xdele..main belsah je..heheh..rezeki..budak tu mnje kene le bg adik lg..kurg ckit le kot

Dda Ly said... Reply Comment

apelagiii, tgh cuti skolah ni..hehehe :) boleh la try merealisasikan kepinginan tu..wah ayat! hikhik

meh ke rumah..
~plastic surgery follow up~
keep in touch ye..♥♥♥

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... Reply Comment

owh sy dulu pun penah guna jadual kesuburan utk dapatkan baby boy (anak pertama pompuan)..sy carik kat intenet..kita masukkan tarikh period semua pehtu nanti automatik dia kuar tarikh sesuai kita bersama suami utk dptkan ank lelaki..alhamdulilah jadik..