U Click Me...I Click U Back

Wednesday, March 9, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

As Salam dan.. Salam 1 Malaysia semua!!

mintak maaf semua, sebab dah sehari tak update blog, maklumkan kata seorang ibu dan tugas seorang ibu ialah memimpin anak2nya untuk berjaya..tak gitu..

melalot apalak ni, dah ko busy, banyaklak ko punya citer..

sorry BA, chekgu azrine lambat lak join segmen BA sebab tadi busy mengajar anak untuk menghadapi exam mathematic esok..so kena dahulukan anak2 ye tak..ni pun nak masuk segmen JELAJAH BLOG KATEGORI IBU katanya...hehehe

Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..

Nama aku Azrine, seorang ibu kepada 3 orang anak perempuan berumur dari 2 hingga 10 tahun. aku mengajar di sebuah sekolah rendah di daerah Gombak.. sekolah glemer nih..ramai yang tahu..heheeh..anak2 awie..watie elit..khairul anwar, rizman khuzaimi semua sekolah sini wey..(aku tumpang glemer jek)
my motto : its not about money..but whom you become...

Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu..

wah, sadis nih, saat paling manis aku sewaktu bergelar ibu ialah apabila anak2 berjaya dalam peperiksaan yang diambil... dan aku juga rasa sangat manis sekiranya aku dapat membelikan apa2 keinginan anak2 aku yang related dengan pelajaran je (aku tak ajar anak2 aku beli mainan ke apa) dan daripada kecik aku dah ajar anak2 biasakan diri dengan buku2 bacaan dan tempat yang selalu aku bawak dorang shopping ialah di kedai buku especially dekat The Mall tingkat 1..hehehe...dan of course.. menjadi ibu untuk kali kedua dan ketiga...SYUKUR...

Kenangan pahit anda ?

fuhh...terlalu banyak la BA.. yang paling sedih apabila hendak melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi, pelbagai cabaran yang mendatang terutama dari pihak keluarga kita sendiri...ohh..sangat sedih untuk diceritakan di sini...:(

kata-kata khas buat si suami...

To dear Hubby, zillion thanks for always being by my side and be my shoulder to cry on.. dan azrine sentiasa berusaha untuk menjadi isteri yang solehah dan sempurna di mata abang dan juga menjadi seorang yang berjaya dengan cita-cita yang masih mahu dicapai..insyaAllah..kita akan bersama menempuh saat itu ye..ABANG...

Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana

hmm..nasihat Ummi kepada anak-anaknya dan anak-anak yang berada di luar sana ialah semoga sentiasa patuh pada arahan ibu bapa, jaga solat, rajin2 belajar supaya dapat menempuh kejayaan di masa depan, ingat, kalau kita tak belajar, bila dah besar, tak de sapa nak pandang kita..ingat pesan ummi dan abah ye...

Apakah harapan anda kepada anak anda ?

SEMOGA MENJADI ANAK-ANAK YANG PATUH PADA IBU BAPA DAN RAJIN2 BELAJAR YE ANAK2 UMMI...

Nasihat si gadis di luar sana..

Manusia yang selalu berubah ialah kaum wanita.
Sebab jiwanya lemah, fikirannya cetek.
Sebab itulah sikapnya selalu mengecewakan
kita. Kecuali perempuan yang beriman.



p/s : semoga BA sudi review blog kecik Chekgu Azrine...hehehe...good luck utk those who had joined this segment...chaiyok2...

16 comments:

Bella Bell said... Reply Comment

akak..saya akn cuba utk jadi sorang pompuan yang berjiwa kental dan pndai berfikir..hehe..insyaALLAH akan cuba utk jd sorang yg beriman :)

doakan anak2 akak berjaya..amin..dan keluarga akak bhgia...aminn :)

Chekgu Azrine said... Reply Comment

adik...insyaAllah...doa adik akak hargai..thanks ye...

apisv2 said... Reply Comment

salam,
mengunjungi rakan2 jelajah blog;)
slm perkenalan,
blog apisv2

rohaadam said... Reply Comment

terjah dari blog BA...salam perkenalan :-)

Fuuyooh said... Reply Comment

assalamualaikum...
kali pertama singgah cni..
salam kenal, dtg dr blog abg ben :-)..

Cikgu CTE said... Reply Comment

salam kenal dari segmen yang sama...

Chekgu Azrine said... Reply Comment

thanks semua kerana sudi singgah...sat g aku terjah hangpa punya blog lak erk

PReDicToR said... Reply Comment

wahh terbaik...gud luck!!

tersentuh hatiku baca yg kata2 buat suami n pesanan wat gadis tu..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

thanks predictor...sebab husband akak ni ialah penykong kuat akak masa akak sambung belajar master...huhuhu..kalau tak de dia..tak tahula..teman akak g kelas..tggu smapai akak hbs kelas..lepas tu tolong drive utk akak coz takut akak mengantuk

Diari-Selebriti-Mama said... Reply Comment

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

rizaros said... Reply Comment

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog n kongsi info ttg mommy..hehehe..
rizaros.blogspot.com

Lulu caldina said... Reply Comment

Tahniah kerana menjadi seorang ibu...
semoga memiliki anak yang solehah dan berjaya...

Mamaleesya said... Reply Comment

salam kenal. Dari segmen BA. Semoga menjadi ibu terbaik di dunia dan akhirat.

http://diarialeesya.blogspot.com

shah-kayrul said... Reply Comment

salam kenal...terjah dari blog ben...

seronok baca kisah2 mama dan ibu yang hebat

luckylizan said... Reply Comment

selamat berkenalan chekgu, dah follow, jom tukar2 link yuk. dapat kita sesama share info tentang ibu2..best lah header chekgu tu, klasik jer nampak... i likeee...

atie @ ejay said... Reply Comment

salam kenal dr segmen en.ben:)