U Click Me...I Click U Back

Thursday, December 30, 2010

Dugaan...Thank You Allah...

salam semua,

orang kata kalau kita selalu diduga...ALLAH sayang kita, ALLAH ingat kita..

Alhamdulillah, aku rasa ALLAH sayang dekat aku, ingat dekat aku..sebab KAU selalu memberi pelbagai dugaan since aku muda sampai la umur dah cecah 31tahun

tadi pergi PPD untuk setelkan hal persekolahan anak aku Atirah untuk masuk ke SKTM (2), tapi pihak PPD kata tiada kekosongan untuk kemasukan murid baru..

aik, aku kan cikgu, kalau korang tak transfer aku masuk sek tu, tak dela susah2 aku nak transfer anak aku masuk situ rite??

lagipun uols have to consider la, kalau aku kena ngajar petang, anak aku sekolah sesi pagi kat SK Taman Setia, camne aku nak gi ambik anak aku kat sek kan??

boleh pulak pegawai tu cakap kat aku, tunggu enrolmen bulan Januari nanti...

pastu aku tanya, "saya cikgu takkan tak de kuota untuk anak saya bersekolah dengan saya"?

dia jawab, "tak dapat nak tolong la Puan"..%^&&^%$

kalau korang bengang tak??

bukan apa, aku rasa hak aku sebagai cikgu dicabar la pulak, padahal ko bukan nak masukkan beratus2 pun kat sek tu, just masuk anak aku sorang je, sebab kebetulan aku mengajar kat situkan, small matter jek..

then bila tak dapet nak nolong dah, aku pun blah camtu jek, then called MR HUBBY tanya dia camne, dia lak psycho aku macam, cakap Gb sekolah lama aku dah nyusahkan aku lak, hmmm, cant helping at all okeh...

pastu MR HUBBY suruh aku g balik tanya kat kaunter tadi.."anak aku nak sekolah mana nih, nak kena hanta balik sekolah lama ke, sebab aku dah ambik surat keluar sekolah"?

minah PPD tu speechless sekejap, and ambik surat aku, usulkan kat BOSS dia kot..

terus datang kat aku cakap.."boleh masukla PUAN"..ek eleh..kalau tadi ko tanyakan dah senang, be considered la, ko tak dok tempat aku k...(dalam hati jela aku ngomel, aku nikan budget budak baik, tak suka gaduh2 ni)

hehehe

pas setel, aku balikla dengan senang hati..

ALHAMDULILLAH, SYUKUR ENGKAU PERMUDAHKAN URUSAN KU YA ALLAH..


p/s : semua orang cuti esk, kami GURU MALAYSIA kena g sekolah gak as esk ada orientasi Tahun 1, kena bertugas da...SELAMAT BERCUTI OK...AND EARLY WISH...HAPPY 2011!!

No comments: