U Click Me...I Click U Back

Monday, September 21, 2009

Raya Pertama

salam lebaran 2009...

utk pengetahuan semua, kami actually dah lama tak balik beraya di Penang, (kg Mr Hubby), tapi alhamdulillah, utk raya 2009 ni, kami berkesempatan untuk beraya di sini dengan suasana yang agak meriah ku kira, tambahan, ramai anak2 sedara and sepupu2 belah suami aku nih (kopak duit raya, hehehe)..

alhamdulillah, dapat jugak tahun ni beraya di Penang, dapatla merasai balik suasana kampung instead of raya di KL, hampeh, serius, raya pertama jek happening, raya ke2 dh siap2 pakai baju biasa jek, nak tggu org dtg berkunjung pun susah, inikan pulak nak kua g beraya, huhuhu...

ok, berbalik cite raya kami di sini, raya pertama, pagi2 lagi semua keluarga dah siap2 dengan baju raya memasing, semuanya sakan sangat, termasuk anak2 aku, pagi2 lagi dah kujirah dengan air sejuk, terpaksa sbb menurut kata org2 tua, hari raya kena awal2 lagi dh siap2 pakai baju baru, betulkan???

termasuk la aku, hehehe, tema tahun ni ungu, tapi Mr Hubbykan dah Tuan Hj, so dia pakai jubah serba putih, mmg sebijik macam pak haji(ayat kureng asam), hehehe...

raya pertama juga kami sempat beraya di rumah sedara mara belah Mr Hubby, area2 dekat rumah ngan kat Kepala Batas, budak2 la sonok dapat duit raya, yang dh rasa diri dia tua, dok diam2 la yek, kena bg duit raya lagi, ada, adoiaaiii...

to be cont...insyaAllah...:-)

No comments: