U Click Me...I Click U Back

Sunday, September 6, 2009

Kering idea...

salam semua,

sejak kebelakangan ni aku selalu terpikir2 nak masak apa utk berbuka bila tibanya weekend, huhuhu, yela, weekend yg panjang plakkan, esok cuti sehari lagi sempena nuzuk al-Quran, jd area Selangor semua holiday, :-)

hari ni nak masak apa ye??

td dh kua g pasar beli ikan, udang, sotong, as dh kehabisan stok dlm fridge, benda2 ni semua bahan wajib mesti ada dlm fridge, termasuk ayam, even Mr Hubby tak makan ayam, tp anak2 still craving on it, hehehe.

hmm, apa kata today goreng meehun just utk berbuka jek, then aku masak lauk2 jela utk makan nasik, so dh settled la lauk for sahurkan, tp yg pencuci mulut ni, nak masak apa ye, aku bercadang nak buat agar2 santan pandan, sedap gakkan, tgokla kalau rajin, tak rajin buat esok jek, kuikuikui.

ala, sekali masak agar2 tahan 3hari tau, sampai 3kali pose tu dpt tahan sbb sekali buat mmg byk le dpt, satu loyang beso tuh, jimatkan?? tu kalau rajinla, katakanla m*&^s aku dtg tahap gaban punya, so aku g la param sekejap kt area2 sini, belambak, just tunjuk2 jek, ngeh ngeh.

ok2, bulan2 pose ni kurang pahala dok cite2 psl makan, selamat berbuka semua, alhamdulillah dh 16 hari berpuasa, dh sampai 2nd term of ramadhan dahkan, so raya is coming, korang semua dh settled ke baju2 u all n anak2, mostly yg dh ada family tuh, sure anak2 n suami didulukan, kan?? me either, dh settle dh baju anak2 cuma baju Mr Hubby saje belum as cerewet sikit la dia nih, huhuhu.

p/s : baju raya aku bila nak siap yek???

No comments: