U Click Me...I Click U Back

Thursday, July 23, 2009

Dari Rejab ke Syaaban

salam semua,

pejam celik, pejam celik dah masuk syaaban ye, alhamdulillah dpt jugak melaksanakan perkara sunat dlm bulan Rejab yg lepas, at leastkan, lagipun itu jek yg aku mampu, syukur alhamdulillah...

Fadilat Syaaban...
Bulan Syaaban merupakan bulan kedua selepas Rejab yang penuh dengan keberkatan. Sebahagian ahli hikmah menyatakan bahawa sesungguhnya bulan Rejab adalah kesempatan untuk meminta ampun dari segala dosa, pada bulan Syaaban adalah kesempatan untuk memperbaiki diri dari segala macam cela dan pada bulan Ramadhan adalah masa untuk menerangkan hati dan jiwa.

bukan le nak cite byk psl bulan syaaban ni, cuma aku just terfikir, cepatnya masa berlalu, aku rasa baru je hari tu 1 Rejab, ni dah Syaaban, meaning, byk benda yg aku tak setel lagi, sedangkan masa itu terus berlalu tanpa menunggu kita, kalaula dpt turn back timekan???

ni baru jek balik dr UKM, mengantuks tak payah citela, setan nirojim sungguhkan, bkn apa, dugaan sungguh, siang mengajar, malam plak have to attend a class, belum campur ngan traffic jam ala2 sengal dekat pekeliling, pastu stuck sekejap dekat ngan nak masuk tol sg besi, entah apa2, mata yg berpinar2 sbb tak makan dr pg (pose ganti), pastu terpk2 nak berbuka tmpt yg senang utk aku buat maghrib, so pk punya pk, aku decided nak tapau kt kolej ibu zain, then solat kat surau situ, selesa sikit, hehehe.

sampai td betul2 dh azan, lorat aku togok air mineral dulu sekadar utk syarat berbuka, then masuk cafe, terus order dulu nasi goreng kampung pedas, with nescafe, hehehe, WAJIB, then mntk brother tu simpan dulu kat aku, kang aku turun dari surau baru aku ambik.

setel tapau semua, aku terus ke fakulti, lepak dlm keta sambil makan nasi goreng, hehehe, kalau dipk2kan balik mcm kesian kt diri sndiri, tp nak wat camne, dh namanya nak berjaya dlm hidupkan, kenala bekorban sikit, its ok, setakat makan dlm keta tu bukan hal beso pun...kan...kan??

aku benti sebelum kenyang, minum sikit nescafe panas yg kaw (to me le), terus panjat tangga masuk dewan kuliah, mujur Prof Juriah Long belum masuk, hehehe, terus cari geng seminar aku, yg pangkat adik2 belaka, sembang2 sikit, Prof pun masuk, bermulala sessi menguap2 aku, as usual, tak tahula, aku mmg mudah betul mengantuks bila time kuliah tau, peliks, even though aku tak letih pun, kalau letih apatah lagikan, hikhik

alhamdulilah, apa yg aku doa2kan termakbul, kelas habis awal, hehehe, 9.30, apa lagi pecut 130km/h balik KL, jgn tak caya, hehehe, bukan apa, jalan tak byk keta, plus aku mengantuks kalau bwk slow, mengada plakkan. sampaila umah mak aku dlm kul 10.30, ambik anaks, terus balik umah, what a tiring day!!!

amboi panjang plak eden berceloteh, ok2, nak tido dah, hope have a sweet dream to myself, muahahaha, til then, salam.....daaaaa

No comments: