U Click Me...I Click U Back

Friday, May 29, 2009

School's Out and Global Warming

salam semua,

hmmm, suppose i'm going to Ma Daerah, Terengganu, but the plan was changed, because nobody can look after my daughters, so decided to ask Kak Shuba to replace me. what to do? mybe it's not my 'rezeki' to go there, always pray for their success, aminnnn!!!

tinggal cerita psl Ma Daerah, esok bermula la tempoh cuti sekolah yang panjang, 2 weeks, tapi isnin hingga jumaat aku kena gak ke sekolah untuk kelas tambahan UPSR. tak pela, pengorbanan seorang cikgu ni, insya Allah dibalas Allah, lagipun aku bukan buat apa pun kat umh cuti sekolah ni, planning nak bercuti pun tak kot, maklumla Mr Hubby keje sendiri, ada rezeki kami gi mana-mana, adalaa, or else, dok umah pun stil ok with me, hehehe.

sepanjang cuti ni keje sekolah masih tak habis gak, memang sampai bila-bila pun takkan habis, murid-murid baru lepas exam, for sure cikgu-cikgu sibuk marking paper, satu paper pun aku tak mulakan lagi, as sepanjang mggu ni aku busy melatih murid-murid yang nak ke Ma Daerah ni. actually murid-murid ni ke sana ats sbb dipilih mewakili Selangor selain dari 3 buah sekolah lain untuk pertandingan 'Bp myScience Project 2009'seperti sembang sains dan presentation mengenai Global Warming.

apa tu global warming?? hmm, u all boleh google je, byk info yang u all akan dapat, more to save the earth le. pemanasan global ini boleh didefinisikan sebagai peningkatan purata suhu atmosfera permukaan bumi secara global dan disebabkan
oleh aktiviti manusia atau secara semulajadi. yela, lagipun skrang dunia kita tgh mengalami pemanasan global, terlalu bnyk peninggalan karbon (carbon footprint) seperti peningkatan penggunaan kenderaan yang mengeluarkan byk karbon monoksida, penjanaan tenaga elektrik, dan pelbagai2 lagi. hmm, pasti u all tahu serba sedikit informasi berkenaan dengan pemanasan globalkan.

sape-sape yang berminat dengan project Bp yang melibatkan sekolah-sekolah di negeri Selangor, KL, Kuantan dan Terengganu, dont hesitate to visit the website for further info, okeh.

selamat tinggal kepada guru praktikum yang tersangat rajin...siti azerah, semoga tak lupa kepada kami semua.

No comments: