U Click Me...I Click U Back

Monday, May 11, 2009

Bz tak hingat dunia

salam semua,



HAPPY MOTHER'S DAY TO ALL MOTHERS OUT THERE, "No gift to your mother can ever equal her gift to you", hmmm, ini adalah ungkapan dari hubby aku yang mendengarnya sewaktu kutbah solat jumaat yang lepas, hubby aku ada menyimpulkan bagaimana kita terasa hati, kecil hati, tersinggung, atau lebih bermakna jika kita mempunyai duit yang banyak untuk diberikan kepada ibu kita, masih tidak sama nilainya dengan pengorbanan ibu yang melahirkan kita, sungguh bertuah seorang ibu yang melahirkan anak.

tajuk ats tu tak sesuai langsung dengan perenggan di ats, tp juz ignore it. hmm, entry sebelum ni tak sempat nak sambung, me, too busy, terkejar-kejar dengan pelbagai kertas kerja untuk sekolah dan UKM, due date dekat-dekat pulak tu, jenuh gaban aku. aku kompem tak da sapa yang nak hidup tak tenang mcm aku ni, terkejar ke sana ke mari.dh tak de rupa orang dah, hubby aku dh bising sangat sbb isteri dia dh makin "kecik"

skang ni aku cuba avoid dari PK 1 aku, bila aku naik punch kt opis, make surekan dia tak nmpk aku, then balik time aku suruh cikgu lain punchkan,hikhik, sbb sure macam-macam benda nnti dia suruh aku handle, aku surrendered okeh, aku nak balik waktu tido aku yang dulunya lena, bukan dengan lappy yg on tak tutup-tutup masa tido, bangun kul 3a.m. sambung unfinished works. adoiaaii, tak kose dah nak layan.

berita baiknya di sini, i'm officially finished my 2nd sem at UKM, alhamdulillah, segala mak nenek kertas (5 kertas kerja...bengong sekejap masa siapkan), due date 8hb Mei lepas, so already sent it to all beloved lecturer. tu yang sibuk sampai tak de masa nak updates blog ni. so lepas ni, merdeka sekejap until July, aku akan masuk balik sem seterusnya, kali ni lebih besar responsibility aku, as on next semester, i will start my thesis, so tak leh le nak bersenang lenang jugak cuti sem ni as nak kena setel chapter 1-3, yela, tak kan nak tayang tajuk je kat Mentor aku. tajuk dah ada tapi tak tahu la relevan ke tidak??

so those kekawan yang tolong aku revised paper statistic last months, thanks a lot, hope we will meet again. To my hubby, thanks for your support and willingness to sent me wherever i wanted to go, love u bebeh!!! and last but not least to my 3 daughters, thanks for your sacrificed, UMI will not forget it!!! insya Allah.


p/s: Now that... my kids are grown, I understand how much work and love it takes to raise and to keep a family together. The example of your strength, devotion, and patience is now rippling through the generations. Thank you! ~Forest Houtenschil

No comments: