U Click Me...I Click U Back

Friday, April 17, 2009

Padat

salam semua,

minggu ni jadual aku padat sekali, cewah, ayat macam artis gitu, tapi memang sungguh, bila di letakkan dalam organizer aku, everyday ada je aktiviti atau program yang akan aku attend, insyaALLAH.

semalam aku dapat panggilan dari PK 1 aku, dia suruh arrange satu seminar berkenaan dengan Maths Problem Solving untuk Tahun 4 dan 5. so dia arahkan aku buat satu surat untuk meminta duit dari murid-murid. so jadilah aku kerani tak berbayar semalam draft surat yang tak penah-penah aku buat sebelum ini.

setel satu bab, langkah seterusnya nak collect duit dari murid-murid, masalah besar jugak ni as murid-murid kelas hujung kompem tak mo joint seminar ni. itu satu masalah, satu lagi seminar tu di adakan pada 22-23hb ni, alamak, ada ke masa nak kutip duit ni, dah la hari isnin mggu depan kami semua cuti peristiwa sukan sekolah, pastu ada masa 1 hari je untuk collect duit, adoooiaaaii!!

Act seminar ni dijalankan oleh lecturer dari UM, dah lama pihak sekolah merancang untuk mengadakan seminar yang sebegini supaya murid-murid didedahkan dengan teknik menjawab soalan dan juga how to solve Maths problem by using Problem Solving Models.

Ok..ok habis cite psl seminar, suppose tomorrow got proposal presentation untuk Kaedah Penyelidikan 2 kat U, tp aku dapat call daripada La, katanya DR JAMIL nak postpone ke hari Ahad, alamak, camne aku nak present as Ahad aku kena bertugas untuk sukan sekolah aku. Ni satu lagi masalah. Pikir punya pikir, better for me to call DR JAMIL and ask his permission to present with DR RAMLEE, insyaALLAH on 26th after final paper. Tapi no hp DR JAMIL aku plak tak de, ni La janji nak bagi esok. Hope so.

So nampak gayanya esok aku free, tak payah g UKM, so blh setelkan kertas kerja aku yg masih dok bertangguh, tak buat-buat lagi, no time okeh!! Then Selasa aku ada presentation by group, tapi yang tu dh setel power pointnya, tggl nak print out ngan buat copy for kwn2.

Minggu depan Selasa dan Rabu aku akan busy dengan seminar, sbb seminar tu mula dari kul 8 pagi sampai tghri. Then Selasa tu jugak aku ada kursus pendek kat SK Prima Selayang kul 2.30, ada taklimat untuk Penyelaras PPSMI dan Guru Data. Aku hanyalah S/U PPSMI jek tapi mungkin PK aku nak aku attend sbb aku masih baru dan suruh cari pengalaman la kot. Nasib sekejap je, sampai kul 4.30.

Hmmm, padatkan jadual aku. Nak buat camne, kalau dh namanya “Saya Yang Menurut Perintah”, so kenala tunaikan seikhlas hatikan. Hopefully semuanya berjalan lancar.

No comments: