U Click Me...I Click U Back

Sunday, March 1, 2009

Aku Fenings...

aku fenings memikirkan esok aku bertugas di hadapan murid-murid sewaktu monday assembly as FYI... inila 1st time aku kena bercakap kat depan ... aku fenings memikirkan lusa aku akan menghadapi temuduga pengesahan jawatan (DC 41 - DG 41)... aku fenings memikirkan bilala aku nak balik menjenguk mak mertuaku yang tidak sihat... as abang every weekend ajk aku balik tapi ended up dengan dia balik sorang diri as minggu lepas aku ada 3day courses kt KL... then weekend ni abang plak hanta pekerja-pekerja asing ke Tg. Rambutan... so surela dia kena hanta sorang-sorang then sorang-sorang jugakla melawat ibu mertuaku iteeewww kat kg as dah on the way... aku juga fenings sebab terlalu banyak cita yang aku nak hupdate kat entry kali ni tapi aku fenings nak mula yang mana dulu...hikksss

okla firstly aku cita pasal aku kena dan sudah pun menghadiri kursus Bp myScience Inspiring Malaysians Students khas untuk guru-guru Sains dan ICT at KL International Hotel pada 20hb hingga 22hb lepas... actually kursus ini adalah kerjasama KPM dan Bp (British Petroleum) dan sebanyak 23 buah sekolah TERPILIH... aku ulang... TERPILIH sahaja yang dijemput untuk menghadiri bengkel yang dianjurkan... actually para guru dikehendaki untuk mendaftarkan diri pada 20hb tu pukul 3pm... tapi aku telahpun menelefon pihak KPM yang aku akan mendaftarkan diri pada 8pm as i got a class on that day...

lepas mendaftarkan diri sambil ditemani suami terchenta... abang suruh aku menemani kak fizar makan malam kat hotel yang disediakan oleh penganjur... so abang makanla sorang-sorang kat luar... sian... then lepas makan-makan ada sedikit taklimat and ice breaking by organizer... til 10pm... then tetiba dapat sms from my youngest bro that amirah was crying tak benti-benti... ya Allah kuatkan semangat ku ini... then called abang kata nak balik then esok datang balik... so tak yah tido hotel... lagipun dekat... setengah jam je.... so abang setuju... sampai umah mak dah almost 11pm... tengok-tengok amirah dah tido... siann sangat tengok dia... anak manja Umi ni mmg tak nak kat orang.. tambahan plak dah malam... kompem cari Umi dia... hehehe

so esoknya (sabtu) as usual mintak tolong kak Nor (pengasuh amirah) babysit her for a while til 2.30pm... then i asked my Abah ambik... then dalam kul 5 abang akan ambik amirah bwk ke hotel... so that abang leh jaga... dan during my free time leh jenguk dan main-main with her... :-) dan during coursing dapatla berita baik... organizer kata kalau leh setel malam ni... so esok no more coursing and those from outside KL such as Trengganu and Kuantan... tomorrow will be their shopping time... yehaaaa...!!!(mcm la aku yang nak shopping)... TO Bp... thanks for being a such wonderful hospitality for us... delicious foods... comfort room even though we have to share...hehehe... and hoping that we will meet again...insya Allah

p/s : 29th-31st Mei.. we will goin to Ma Daerah, Kerteh, Trengganu... yehaaa...!!!




bilik hotel yang disediakan oleh penganjur...thanks


banner Bp myScience Inspiring Malaysians Students


ice breaking by Bp staff


its me... purak-purak membizikan diri... hikkss


Bp staffs


Kak fizar yang cute mute giteww... :-)


para cikgu cikgu sedang sibuk menyiapkan web page masing-masing

okla dah mengantuk sesangat... next stories will be continued... zzzzzz

No comments: