U Click Me...I Click U Back

Sunday, March 22, 2009

Aduhai... Anak-anakku

salam semua,

semalam aku membawa anak-anakku menemani aku ke UKM, kebetulan nenek dorang balik Kelantan, Amirah macam biasak aku tinggalkan kat Kak Nor, cuma aku heret anak dara aku yang berdua tu je sekdar menemani masa driving aku dari KL ke Bangi, kadang-kadang kenakalan dorang ni boleh menjadi ubat mengantuk aku masa driving, hehehe.

berbalik pada cite telatah anak-anakku ni, tak terasa sungguh yang anak-anak aku sedang meningkat besar, aku rasa macam semalam je aku melahirkan mereka, serius, terasa lagi pahit manis sakit melahirkan mereka dengan menempuhi pelbagai pengalaman yang sungguh berbeza-beza.

bila saat sunyi tanpa Abah mereka, dorangla menjadi peneman setia aku sepanjang Abah dorang travel ke sana sini, even sometimes they make me angry, tapi bila tak da dorang aku akan terasa sangat sunyi, bosan, nak masak pun tak da mood, sebab tak da sapa pun akan cakap "umi masak pe tu?", "lambatla Umi masak, kakak dah lapar", tu ayat yang paling biasa aku dengar, even aku masak awal pun, tu lah selalu dikomennya, hehehe.



untuk pengetahuan kawan-kawan, anak sulong aku, NUR "ALYAA dah bersekolah di Tahun 2, alhamdulillah juga dia seorang anak yang agak lembut tutur katanya, tapi kuat mengamuk ni, peel mengamuk dia tu sure bila dia penat, lepas tu dia nak lepaskan penat dia tu kat orang lain, macam-macam perangainya.



yang kedua Athirah, sekarang Pra-sekolah, hah! yang ni agak kasar sikit perwatakan dia, walaupon kekawan aku kat sekolah cakap muka dia lembut, tapi tangan dia tu suka sangat dok mencubit adik dia yang kecik sekali, sikit-sikit dia tariknya pipi adik dia, cium kuat-kuat, cubit belakang adik dia, huhuhu, ikut suka hati dia jek. aku rasa dia bukan suka-suka nak buat, tapi itu caranya dia nak tunjukkan tahap kegeraman dia kat adik dia, hehehe.



yang bongsu ni plak, belum ketara lagila behaviour dia sebab masih terlalu kecik untuk menilainya, tapi satu yang aku perasan sangat, aduhaiii, minah ni manja terlebih, pantang aku baringlah, sure dia akan golek-golek atas badan aku, cium-cium, raba-raba muka aku, kadang-kadang tu terus letak kepala dia ats peha aku kalau aku duduk dekat ngan dia. yang paling ketara sekali, kalau aku nak masak, punyala payah yang amat, kena bagi dia tido dulu, kalau tak, dia dok kat pintu dapo tu dengan duduk ats walker, dia akan menjerit-jerit suruh aku layan dia, or else angkat dia sambil memasak, ish..ish... ada ke patut?? sekarang ni Amirah dah masuk 9bulan lebih, dah pandai nak panjat-panjat, then dah pandai duduk sendiri, cuma aku rasa anak-anak aku ni semua pesen tak merangkakla, aku pun tak tahu kenapa??



i thanks to Allah for gives me a daughters who is the sweetest of the sweet.

Special Dedicated to My Daughters'

I have this little angel. For me she left her wings.
She has no idea how much happiness she truly brings.
She brightens up my days with her smiles and her laughs.
She helps me to remember all the blessings that I have.

Her face, it is so perfect, she's sweet and soft and pure.
Sometimes she can be willful and sometimes she is demure.
She tries her very hardest to please and do what's right.
She gives the greatest hugs from morning until night.

Every person that has known her sees this light within her soul
I know that in this whole great world, she has a special role.
She's helpful and considerate to everyone she knows
This light in her shines brighter as my angel grows.

When she sees someone is sad, it opens up her heart.
She wants to do all that she can; she wants to do her part.
She'll squeeze away the sorrow and make me forget about my pain.
She shows me where the sun is when we're hiding from the rain.

I know that God must love me, He showed me with His Grace
I knew just how completely when I saw my angel's face.
And in that very moment when she came into my world,
I knew that she was so much more than just my baby girl.

She would be my sunshine, with a sweetness that won't end.
And when she grows up one day she would be my closest friend.
She would be the reason I would always try my best.
For my little angel baby girl would be my greatest test.

When God entrusts to you an angel, who has left her wings for you.
Encircle her with love with everything you do.
Let her know God made her, and that He trusts you with her care.
Be sure to make time for special moments with her to share.

And when at night she finally says her prayers and goes to sleep
I Thank Him for my angel, and ask for him to always keep
A watchful eye and hand to protect her from this world.
Protect my little angel; protect my baby girl.


By : Tina M. Marascia

No comments: