U Click Me...I Click U Back

Monday, February 9, 2009

Amirah 8mos old and her first tooth!!!

hehehe... recently aku rajin sangat buat entry baru... tak tahula kenapa yek?? nak kata dah tak da keje... banyak keje tahap gaban... kalau kepala aku boleh ckp.. sure dia akan ckp... "berat giles kepala azrine ni"... hihihi... ni pun baru jek sudah prepared lunch for my children...

tak... aku bukan nak cite psl aku byk keje... nak cite today genapla amirah 8mos... alhamdulillah... actually dah lama nampak she's going to have her first tooth.. but so weird when it's never turns out for so long... jenuh menunggu until the early of Feb when i was realized and saw that Amirah has her first tooth on the lower gum and i'm soooo happy... hihihi... mcm tak penah ada anak plak before... mybe i'm sooo excited as my daughter has grown up so fast and maybe been a long time not having a baby for almost 5years... i guess... hihihi... how fast time flies...

Amirah's Progress :

* dah angkat bontot and dah crawling dua tiga langkah... then terus jd askar balik... rajin anak ku ni... :-)
* dah pandai gedik-gedik... ngadas suruh angkat... tak mo nya dok lama-lama ats walker... siap bunyi-bunyi yang aku dah faham dia suruh angkat
* dah tersangatla kenal manusia-manusia di luar sana til abah aku (tok ayah) ckp yang ni langsung tak mo kt org... hihihi
* officially on 'solid' food... hihihi... maksud solid kat cini bukan bubur yek... dia suka makan makanan org-org beso... adehhh... jenuh mak oiiii!!!
* alhamdulillah berat badannya masih maintain sometimes her weight gain and sometime loose... huhuhu
* sebut pasal makanan solid... amirah mmg tak suka langsung bubur tau... ish jenuh dah bertanya itu ini kt kwn2 yang experienced as her sis tak da masalah plak tak mo makan bubur... anyone... help!!!

oppss... baru je terima text drpd my SIL... katanya nak ajk celebrate FEB BABIES' BIRTHDAY... kalau yg dah tua bangka tuh kira baby jugak ke???.. kompius!!!

okla...dah lapo nih... nak makan dulu... insya Allah... piccas will upload later... if sempatla as petang nak panjat class room nak pasang langsir and kain kat papan kenyataan.... tema.... HIJAU GITEWWWW!!! semalam tak sempat... maklumla sibuk tahappp gabbbannnn!!!

No comments: